Djeco Spel Sakapuss 5+

5.96

Sakapuss is een leuk kaartspelletje van het Franse merk Djeco waar alles draait om snelheid. Het doel van het spel is om de eerste te zijn. Wie is als eerste zijn vlooien en luizen kwijt?

Uitverkocht

Artikelnummer: DJ05111 Categorieën: , , , , , Tags: , , Merk:  

Beschrijving

Sakapuss is een leuk kaartspelletje van het Franse merk Djeco waar alles draait om snelheid. Het doel van het spel is om de eerste te zijn. Wie is als eerste zijn vlooien en luizen kwijt?

Spelwijze:
Naar gelang het aantal spelers wordt slechts een gedeelte van de ‘kat’ kaarten gebruikt, de andere kaarten worden uit het spel gehaald. Bijvoorbeeld: bij 3 spelers neem je 3 series van gelijke ‘katten’ . Schud de geselecteerde ‘katten’ kaarten en deel ze onder de spelers uit. De kaarten ‘parasieten’, ‘douche’ en ‘insecticiden’ worden geschud en omgekeerd op een stapel en in het midden neergelegd. Het doel is om de eerste te zijn die 4 identieke ‘katten’ in zijn bezit heeft.

Er wordt gespeeld in de richting van de wijzers van de klok. De spelers nemen tegelijkertijd een kaart uit hun spel en geven deze kaart, met de afbeelding naar beneden, door aan de speler links van hen. Ze kijken naar hun kaarten en beginnen… tot een van hen 4 identieke ‘katten’ kaarten in handen heeft. Die speler klopt dan op de stapel, de anderen doen onmiddellijk hetzelfde. De laatste die op de stapel klopt, moet een kaart van zijn stapel nemen en deze voor hem leggen.

Er zijn 3 soorten kaarten:
– de kaarten ‘parasiet(en)’: zij vertegenwoordigen een aantal vlooien, luizen of teken.
– de kaarten ‘insecticiden’: op het moment dat de speler een kaart moet trekken, ontdoet deze zich van de betreffende parasieten, waar hij deze in zijn bezit heeft. Anders legt de speler de kaart onder het stapeltje.
– de kaarten ‘douche’: wanneer de speler deze kaart trekt, ontdoet deze zich van alle parasieten die hij heeft.

De kaarten ‘douche’, insectiden’ en ‘parasieten’ waarvan men zich ontdaan heeft, moeten onder het stapeltje gelegd worden.
Let op: Wanneer de speler die het eerste op het stapeltje geslagen heeft, zich vergist heeft en niet de 4 identieke ‘katten’ heeft, trekt deze de eerste 2 kaarten van het stapeltje. Wanneer de ronde klaar is, houdt elke speler de parasieten die hij over heeft. Een andere speler schudt de kaarten, deelt opnieuw de ‘katten’ kaarten uit en begint het spel.

Einde van het spel: 
Het spelletje wordt in 10 rondes gespeeld. Aan het einde van het spelletje tellen de spelers hun ‘parasieten’, degene die de minste heeft, wint!

• inhoud: 45 kaarten: 20 kaarten ‘kat’, 18 kaarten ‘parasieten’ (vlooien, luizen en teken), 6 kaarten ‘insecticiden’, 1 kaart ‘douche’.
• 3-5 spelers
• leeftijd 5-99 jaar
• speelduur: ca. 10 minuten.

Andere suggesties…