Djeco Spel Top Dogs 8+

11.95

Top Dogs van het Franse merk Djeco is een supersnel woordenspel waar je de leukste hondennaam moet samenstellen. Om dit naamgevecht te winnen, moet je niet over je tong struikelen!

Uitverkocht

Artikelnummer: DJ05099 Categorieën: , , , , , Tags: , , , Merk:

Beschrijving

Top Dogs van het Franse merk Djeco is een supersnel woordenspel waar je de leukste hondennaam moet samenstellen. Om dit naamgevecht te winnen, moet je niet over je tong struikelen!
Het doel van het spel: zoveel mogelijk kaarten winnen aan het einde van het spel.

Verloop van het spel:
Schud en verdeel alle kaarten onder de spelers. De spelers houden hun kaarten in een stapeltje in hun hand vast, waarbij de zichtbare kant niet gezien kan worden. Tegelijkertijd draaien ze de eerste kaart van hun stapeltje om en leggen ze deze kaart in het midden van de tafel met de zichtbare kant naar boven. De eerste speler die een juiste naam uitspreekt, wint de ronde.

Om een naam uit te spreken, moet er van 2 kaarten één lettergreep gebruikt worden volgens de aanwijzing die op de kaart staat. Het cijfer 1 van de ster geeft aan dat de eerste lettergreep van de naam genomen moet worden. Met het cijfer 2 moet de tweede lettergreep genomen worden. Met 3 spelers moet naar keuze een naam gevormd worden met 2 van de 3 kaarten.

Voorbeeld A: Lucy 1 en Panpan 2 = Lupan.
Als 2 kaarten een ster hebben met hetzelfde cijfer, moet een naam gevormd worden met de aangegeven lettergrepen van elke naam, waarbij men zelf de volgorde mag kiezen.

Einde van het spel:
Zodra een speler geen kaarten meer heeft, is het spel voorbij. De speler met de meeste kaarten wint het spel.

Inhoud:
– 64 kaarten met honden erop met namen met 2 lettergrepen: Lucy, Nina, Clara, Megan, Panpan, Charly, Nolan en Kevin
– spelregels

Spelers: 2 – 3
Speeltijd: 20 min.

Andere suggesties…